Udeležba na Baumit akademiji 2017

 

Strokovno izobraževanje o fasadnih sistemih in sanacijah fasad

Fasada je najvidnejši element vsake stavbe, zaradi izpostavljevnosti zunanjim pogojem in pogostokrat strogim estetskim zahtevam naročnikov pa je njeni izvedbi potrebno nameniti še dodatno pozornost. Vsaka anomalija v materialu, tehnologiji dela ali pa času izvedbe lahko na fasadi pusti vidne in nezaželene posledice, ki lahko naročniku in izvajalcu povzročita številne, predvsem finančne preglavice.

Katere vrste fasadnih sistemov poznamo? Kakšne standarde na področju fasaderskih del poznamo in kako jih vpeljati v prakso, da bo fasada izvedena pravilno? Kako sanirati fasado v primeru vlage, agresivnih soli ali odstopu zaključnega sloja? Na ta in še na marsikatera druga vprašanja so nam v sredo, 15. februarja, na celodnevnem strokovnem izobraževanju izvajalcev, projektantov in trgovcev odgovorili strokovnjaki podjetja Baumit Slovenija.

Seminar o fasadnih sistemih in sanacijah fasad je potekal v kongresnem centru na Brdu pri Kranju, sklopa treh seminarjev (preostala dva sta potekala v Mariboru in Lipici) pa se je po podatkih organizatorjev udeležilo več kot 600 ljudi. Kot podjetje, ki se že več kot 15 let ukvarja z izvedbo novih in sanacijami starih fasad, tudi z Baumit fasadnimi sistemi, smo izkoristili priložnost in se strokovnega izobraževanja, ki poteka na vsaki dve leti, udeležili tudi sami. Spoznavanje hitro rastočega trga novih materialov in sodobnih smernic na področju fasad je za kvaliteto izvedenih projektov nujno potrebno, saj so bile na seminarju ponujene številne rešitve za probleme, ki se pojavljajo v vsakodnevni praksi.

Seminar je bil sestavjen iz dveh delov. V prvem smo se seznanili s sodobnimi smernicami na področju izvedbe fasad in pravilni izvedbi fasaderskih del, od priprave podlage do nanosa zaključnega sloja. Precejšnjo pozornost je predstavitev namenila pravilni izvedbi detajlov na fasadi, saj njihova nepravilna izvedba najpogosteje predstavlja izvor težav, povezanih z vlago ali poškodbami. V nadaljevanju pa smo se udeleženci seznanili s sanacijami in renovacijami fasad običajnih in spomeniško zaščitenih objektov in različnimi materiali, ki jih lahko pri tem uporabimo za učinkovito rešitev težav.

 

DSC_0255 16809581_1267114073378674_88325781_n DSC_0251

Comments for this post are closed.